Geen moordenaar maar toch geëxecuteerd

Enkele minuten vóór de executie werd de uitvoering van de doodstraf opgeschort, maar…

Nathaniel Woods liet de Amerikanen niet onberoerd. De 43-jarige zwarte Amerikaan werd in 2005 veroordeeld voor moord met voorbedachte rade, maar men wist dat hij de moorden niet zelf had gepleegd. De man werd ter dood veroordeeld omdat de jury vond dat hij wel degelijk betrokken was bij de dood van drie politieagenten. Betrokkenheid is in de staat Alabama genoeg om de doostraf te krijgen.

Woods zat samen met zijn vriend Kerry Spencer in een pand waar drugs werd gedeald. Spencer bekende dat hij de agenten neerknalde terwijl Woods op de vlucht sloeg. Ook hij kreeg de doodstraf, maar wacht nog altijd op de uitvoering ervan.

De entourage van Woods heeft er alles aan gedaan om de executie tegen te houden. Ze verzamelden 91.000 handtekeningen onder een verzoek om niet over te gaan tot executie. Kim Kardashian en de oudste zoon van Martin Luther King gingen mee op de barricades staan.

Het hooggerechtshof beval enkel uren voor de executie tot een tijdelijk uitstel, maar trok dat vrijwel onmiddellijk weer in. Sommige media noemen het de executie van een onschuldige. Misschien is dat net iets te kort door de bocht. Hij was in ieder geval op het verkeerde moment, met de verkeerde vriend, op de verkeerde plaats

Om 21:01 uur plaatselijk tijd kreeg Woods een dodelijke injectie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More