“Arresteer de agenten die Breonna Taylor doodden”.

 

De zonnekoning van de Formule 1, Lewis Hamilton, krijgt van de internationale autosportfederatie FIA geen sanctie voor zijn politiek T-shirt. Wereldkampioen Hamilton is de enige zwarte rijder in de F1 en profileert zich alsmaar fanatieker als politiek activist. Eerder dwong hij iedereen op de knieën om eer te betuigen aan Georges Floyd en de BlackLivesMatter-beweging. Wie dat niet deed – zoals Max Verstappen – werd vakkundig uitgescholden. “Sommigen van jullie zijn de grootste sterren, maar houden toch je mond tijdens dit onrecht”, schreef de 6-voudig wereldkampioen op Instagram Stories. “Er komt geen enkel teken vanuit de Formule 1, wat een door witte mensen gedomineerde sport is.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

It’s been 6 months since Breonna Taylor was murdered by policemen, in her own home. Still no justice has been served. We won’t stay silent. #JusticeForBreonnaTaylor

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Het lijkt erop Hamilton aan een Calimero-complex lijdt. Zondag kwam de zwarte chauffeur met alweer een controversieel T-shirt het asfalt op. “Arresteer de politie die Breonna Taylor heeft vermoord”, stond erop te lezen. Op de achterzijde was een foto van de 26-jarige zwarte vrouw te zien, met de woorden: “Zeg haar naam”.

Taylor kwam in maart door politiegeweld om het leven toen agenten haar appartement in Louisville in Kentucky binnenvielen. Een betrokken agent werd ontslagen, twee andere functionarissen werden overgeplaatst. Niemand werd in staat van beschuldiging gesteld.

Ondanks het feit dat de gedragscode van de FIA politieke en religieuze slogans verbiedt, kreeg Lewis geen, sanctie.