Terwijl ze hier van plan zijn om op sommige stukken snelweg de snelheidslimiet te verlagen, besluiten ze aan de andere kant van de Grote Plas net het tegenovergestelde te doen.

San Francisco en Los Angeles zijn twee steden in de staat Californië. Ze liggen zo’n 616 kilometer uit elkaar. Er ligt daar een snelweg tussen – de Interstate 5 – en tegen ‘legale’ snelheid meer dan vijf uren onderweg.

Senator John Moorlach heeft een voorstel ingediend om op stukken van die Interstate 5 de snelheidslimiet op te heffen. Dat deed hij na diverse statistieken grondig bestudeerd te hebben: “Statistieken bewijzen dat het rijden in Duitsland veiliger is”, aldus Moorlach, “wie snel rijdt, is geconcentreerder en zal minder snel een ongeluk maken. Bovendien staat er in Duitsland, waar geen snelheidslimieten zijn, ook minder file.”

Om de opheffing van die snelheidslimiet mogelijk te maken, zullen er wel twee extra rijstroken moeten komen. Maar dat zou volgens Moorlach uiteindelijk ook beter zijn voor het milieu: “Als je snel rijdt, verbrandt je je brandstof op een efficiëntere manier dan wanneer je langzaam achter een vrachtwagen hangt, wachtend tot die een andere vrachtwagen eindelijk heeft ingehaald.”

Mensen die handelszaken hebben nabij de Interstate 5 zien het plan al helemaal zitten. Verwacht wordt dat, als de snelheidslimiet opgeheven wordt, rijke Amerikanen met dikke bakken speciaal richting Californië komen om hun gaspedaal eens goed te vloeren. En die moeten natuurlijk onderweg ook eten, drinken en shoppen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.