Geen tennis meer dit jaar in China

China annuleert alle nog voor dit jaar geplande tennistornooien, nu de overheid een verbod op internationale sportevenementen uitvaardigde vanwege het coronavirus. Er zullen dit jaar nog enkel proefevenementen gehouden worden voor de Olympische Winterspelen die in 2022 in Beijing doorgaan. 

De tennisfederaries ATP (mannen) en WTA (vrouwen) hadden gehoopt vrijstellingen te krijgen voor hun tornooien, temeer daar het seizoen al zwaar verstoord is, maar er komt dus niets van. De WTA had zeven tornooien in China voor de rest van 2020 ingepland, de ATP vier.

In de USA blijven ondertussen de voorbereidingen op de US Open, geprogrammeerd van 31 augutus tot 13 september, doorgaan, en dit ondanks de nog steeds stijgende coronacijfers in het land van Donald Trump.

De maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er in New York een tennisbubbel van 600 tennissers en begeleiders kan ontstaan, zijn alleszins rigoreus. Spelers en hun entourage zullen bij aankomst in één van de twee officiële hotels getest worden, waarna ze tot de uitslag op hun kamer moeten verblijven. Pas bij een negatief resultaat zullen ze toegelaten worden tot het Billy Jean King Nationale Tennis Center, op een half uur rijden van de hotels. Na twee dagen volgt al een tweede onderzoek, en gedurende de drie tornooiweken zullen ze nog regelmatig getest worden.

Media en publiek zullen sowieso niet toegelaten worden dit jaar op de US Open.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More