Het kan niet anders of ‘zwembadterreur’ wordt het woord van 2019.

Want de vakantie is nog maar pas begonnen of we worden overspoeld door nieuwsberichten van amokmakers die het bont maken in openbare zwembaden, zowel in België als bij onze noorderburen. Het patroon in deze zwembaden is steeds hetzelfde. Grote groepen allochtone jongeren  die steeds grof, luid en gewelddadig te keer gaan tegen andere badgasten en de redders, gepaard met het nodige vandalisme. In sommige gevallen is er zelfs sprake van aanrandingen van minderjarige meisjes.

Koewacht, Terneuzen, Kortrijk, Beveren, Oostende… geen enkele badplaats lijkt eraan te ontsnappen. Verplichte identificatie, installatie camera’s, de redders uitrusten met bodycams en het opstellen van een plaatsverbod. Dit zijn slechts enkele van de maatregelen die de zwembadmanagers hebben moeten nemen om de overlast tegen te gaan. Welkom in 2019.

Uit protest tegen de aanhoudende zwembadterreur in Nederlandse badhuizen heeft PVV-voorman Geert Wilders ondertussen uitgepakt met een provocerende tweet. Hij postte een foto met  de vlag van Marokko in het water. “We willen onze zwembaden terug! Weer veilig voor onze vrouwen en dochters. Pak het overlastgevende tuig eindelijk eens keihard aan! ” voegt hij eraan toe.

Een zware belediging voor Marokko die weleens tot een diplomatieke rel kan leiden, maar het lijkt de PVV-leider niets uit te maken. ‘Ga echte boeven vangen zoals die Marokkaanse zwembadterroristen en laat mij met rust!‘ tweette hij kort erna.

Onlangs kwam bij ons Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy in het oog van de storm toen hij op Twitter mededeelde dat lastige jongeren in de “Middellandse Zee” mogen gaan zwemmen.

Het wordt nog een zeer hete zomer.

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."