Als je niet weet hoe het woord ‘IQ’ te spellen, grote kans dat je doorheen de selectieprocedure van Ex On The Beach geraakt.

Dit programma doet Temptation Island verbleken als honderd liter, euh, bleekwater. Afgetrainde lichamen, voluptueuze boezems, Daffy Duck-lippen à volonté, vuistslagen die in het rond vliegen, groepsimmuniteit tegen elke vorm van geslachtsziekte en conversaties die zelfs de deelnemers van Down The Road aan hun hoofd doen krabben.

Neen, het is niet het meest scherpzinnige tv-programma, maar dat is net de aantrekkingskracht. In de trailer die MTV lanceerde voor het nieuwe seizoen, laten de nieuwe vrijgezellen zich van hun beste kant zien, en bewijzen zo dat er genoeg kaas uit de oren komt om de honger te stillen van een heel Italiaans dorp in lockdown.

Het concept is vrij eenvoudig: acht Nederlandse en Vlaamse vrijgezellen reizen af naar Thailand. Ze belanden met elkaar in een villa, die van werkelijk van alle luxe is voorzien. De singles leren elkaar in de woning steeds beter kennen en zetten het gesprek meestal oraal verder in bed. Maar net als de kandidaten denken een band op te kunnen bouwen met elkaar, spoelt er een ex aan op het strand die weleens voor veel onrust zou kunnen zorgen.

Op 5 april wordt de eerste aflevering uitgezonden. Hersenloos vermaak op zijn best.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."