De huidige generatie A6 – met inbegrip van de RS6 – is bijna aan vervanging toe en dus werd het tijd voor een speciale versie. Maak kennis met de RS6 Performance Nogaro Blue Edition.

Om dit feestnummer van wat extra power te voorzien, werd hij binnengereden bij huistuner ABT. Het resultaat? De V8 levert nu 705pk en 880Nm aan trekkracht. Het gevolg is dat u op de Autobahn voortaan kunt accelereren tot een duizelingwekkende 320 km/u.

Het verschil zit echter niet alleen onder de motorkap. De koets van deze speciale RS6 is gehuld in de kleur – u raadt het misschien al – Nogaro Blue. Ook in het interieur kan die blauwe lijn desgewenst worden doorgetrokken, maar dan moet u wel extra euro’s tevoorschijn halen.

Verder krijgt de auto 21-duims, zwartgelakte velgen, zwart getinte ruiten achteraan, een uit titanium vervaardigde uitlaat en een speciale badge. Er zullen slechts honderdvijftig RS6 Performance Nogaro Blue Editions geproduceerd worden.

De (Duitse) prijs voor al dat moois? 124.200 euro voor de goedkoopste versie. Wie ook blauw in zijn interieur wil, moet 130.000 euro neertellen.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.