Na een uur en drie kwartier, eindigt de illusie.

Kim Clijsters is een icoon. Over iconen niets dan goed, maar soms moeten ze misschien tegen zichzelf beschermd worden. De kimback van Clijsters doet haar iconenstatus en het toptennis geen goed. We willen het met z’n allen zo graag geloven dat ze het nog kan, maar laat ons eerlijk wezen, is het mogelijk om met dit lichaam internationaal aan de top te staan van een sport?

We wikken onze woorden in respect voor Kim, maar in de Tour zou Kim op geen enkele berg nog meekunnen. Misschien zegt het meer over het tennis en de lichamelijke constitutie die die sport vereist, dan over Clijsters, maar het toptennis mag van geluk spreken dat de kimback van Clijsters niet lukt.

De voormalige nummer 1 van de wereld kondigde in september vorig jaar, zeven jaar na haar laatste officiële duel, haar rentree aan. Dankzij een wildcard mocht ze meedoen aan de US Open, maar na een uur en drie kwartier was het afgelopen. De Russin Ekaterina Alexandrova,de nummer 29 van de wereldranglijst, stuurde Clijsters naar huis met 3-6, 7-5 en 6-1.