Geen reden tot feesten, het aantal ziekenhuisopnames stijgt.

Tussen 25 en 31 oktober is het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Dat zou er kunnen op wijzen dat ‘de noodrem’ begint te werken, al is een gemiddelde 14.2354 besmettingen per dag nog altijd enorm hoog.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel toenemen, gisteren werden er 877 nieuwe patiënten opgenomen. En ook het aantal overlijdens blijft stijgen, er sterven nu nu gemiddeld 136,6 mensen per dag.

Vorige week zijn wereldwijd meer dan 3,3 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is op weekbasis de grootste toename van het aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie, zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag.

Op 19 november zitten de Europese regeringsleiders nog een keer samen over de coronapandemie. Europees president Charles Michel heeft daarvoor een videoconferentie samengeroepen. Charles wie? Juist, onze Europese president. 27 regeringsleiders gaan straks overleggen om zich daarna weer terug te trekken, achter hun grenzen. Oftewel: “Too little, too late.”