Georges-Louis Bouchez heeft altijd gelijk en CD&V ook

Onderhandelen op z’n Belgisch doe je met een uitputtingsslag.

Het is traditie in de Belgische onderhandelingspolitiek dat de cruciale komma’s diep in de nacht worden gezet. Met zeven partijen in de zelfde richting snuiven, is niet eenvoudig. Volgens Magnette is de geboorte van Vivaldi “voor vanavond of vannacht”. Dan moet de boreling nog wel een go krijgen op alle partijcongressen.

CD&V is alvast niet gerust in de mening van haar achterban en vertrouwt het niet om online naar het gedacht van het voetvolk te vragen. Zij vrezen dat de leden online wel eens voor hun echte mening zouden durven uitkomen en hebben daarom de koningin Elisabethzaal in Antwerpen afgehuurd. Die is groot genoeg om iedereen coronaproof recht in de ogen te kunnen kijken. CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten is er alvast gerust in. Volgens hem wordt er geland in het centrum, “waar de christendemocraten zich het best voelen, tussen de noodzaak om te luisteren naar de sociale noden en het belang om de ondernemers te steunen”.

En ook Georges-Louis Bouchez is er gerust in. Vorige week zei hij nog dat het zeker was dat op 1 oktober Sophie Wilmès premier van het land zou zijn. “Zeker.” Vandaag wil hij zich niet vastpinnen op die datum en over dat van die Wilmès wil hij niet meer hebben. “Ik ben geen datumfetisjist.”

Goed zo, iedereen heeft gelijk. Nu nog regeren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More