Waalse liberale zonnekoning geeft crimineel voorbeeld.

 

We zijn in het bos gaan wandelen met een mondmasker omdat dat de regel was. We hebben geroepen, gevloekt en getierd omdat we het nut van de vele pestmaatregelen niet inzagen, maar we deden het. We hielden ons aan de bubbels, ook al wisten we niet of het er vijf of tien of vijftien waren. We deden het. In Antwerpen moesten we voor twaalf uur thuis zijn of we werden manu miltari opgepakt. Zelfs daar hielden we ons aan. En dan is er ene Georges-Louis Bouchez, de luis is in de pels van de Belgische politiek, die aan de coronaregels zijn kl*ten veegt?

Preformateur Lachaert maakte dinsdagnamiddag bekend dat hij positief had getest op Covid-19. Hij ging meteen voor veertien dagen in quarantaine, zoals de regels voorschrijven. Alle voorzitters en hun medewerkers die recent formatievergaderingen bijwoonden, kregen de raad om zich te laten testen. Dat gebeurde ook en iedereen bleek negatief. Na negen dagen zal iedereen een tweede test moeten ondergaan en pas als ook die negatief is, kan de quarantaine worden opgeheven. Tot vrijdag 18 september werden alvast alle fysieke formatievergaderingen opgeschort.

Iedereen in quarantaine, behalve de Georges-Louis. De MR-voorzitter verscheen woensdag alweer op kantoor. Bouchez zegde woensdagavond wel een geplande meeting af bij zakenclub B19 in Luik, maar hij vaardigde daarna op Twitter de volgende nieuwe regels uit (voor zichzelf): “Iedereen moet de regels volgen en die zijn erg eenvoudig. Wie niet meer dan 15 minuten op een afstand van minder dan anderhalve meter van een besmet persoon is geweest, hoeft niet in quarantaine.”