Gespiest door een stier (video)

Toreador Mariano De la Viña, vecht voor zijn leven.

In een ‘edel gevecht tegen de stier’ zoals de Spanjaarden hun nationale sport benoemen, liep het ernstig fout. Torreador Mariano De la Viña voegt zich met de beelden van dit ongeluk toe aan een lange lijst van gruwelfilmpjes van het stierenvechten.

Mensen hebben de neiging om te willen zien, wat ze niet willen zien. Een vreemde menselijke paradox waar wellicht ook het succes van stierengevechten op teert. We schamen ons diep van binnen om het voyeuristisch genoegen, maar toch blijven we kijken.

Bij een stierengevecht in Zaragossa duwde een stier de Toreador omver, doorboorde zijn lies tot 27 centimeter diep en slingerde hem heen en weer. De man werd vervolgens getrakteerd op een wonde in zijn achterwerk van 22 centimeter diep en op het doorboren van twee slagaders .

Het is een wonder dat hij nog leeft, al bleef hij wel voor dood liggen. Ondertussen wordt gemeld vanuit het ziekenhuis dat zijn toestand kritiek, maar stabiel is.

Wat moeten we er van vinden? 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More