Toen Philippe Geubels nog bij de Colruyt werkte, had hij er allicht geen idee van dat hij eind 2019 een klein imperium zou bezitten met een globale waarde van 3,7 miljoen euro.

Toch zijn dat de feiten. De centrale vennootschap van Geubels boekte in 2019 ook een winst van 663.308 euro, na belastingen! En 2018 was zelfs nog beter met een winst – opnieuw na belastingen – van ruim 1 miljoen euro. Interessanter is dat zijn centrale vennootschap 100 procent van de aandelen heeft van een Nederlandse firma, zijn firma dus.

Daarnaast heeft Geubels via zijn centrale firma nog eens alle aandelen in bezit van 3 andere Belgische vennootschappen. Tot slot is er een minderheidsbelang in een laatste Belgische firma. Vanuit financieel oogpunt is er een element dat nog belangrijker is dan de totale activa en dat is het eigen vermogen (EV) van de firma. Dat is de financiële slagkracht van de onderneming, opgebouwd uit voorbije winsten. Bij Geubels bedraagt dat eigen vermogen ondertussen al bijna 3 miljoen.

Het betekent ook dat Geubels tegen een coronastootje kan. Mocht dat nodig zijn…

(Thierry Debels)