Gevaarlijke mutatie van het coronavirus bij nertsen

“Dit kan ernstige gevolgen hebben voor een toekomstig vaccin.”

Denemarken gaat alle nertsen doden. Wetenschappers stelden vast dat het nieuwe coronavirus onder deze pelsdieren gemuteerd is. Erger nog de gemuteerde variant heeft al mensen besmet. Volgens de Deense krant ‘Politiken’ zouden antilichamen zwak reageren op het gemuteerde virus. “Dit kan serieuze gevolgen hebben voor de globale aanpak van de pandemie”, zei premier Mette Frederiksen gisteren op een persconferentie.

De bewuste variant van het virus is al op vijf nertsenfokkerijen gevonden en er zijn op dit moment twaalf personen gekend die ermee besmet zijn.

In Denemarken zijn er maar liefst 1.100 nertsenfokkerijen. Er zijn dus meer nertsen dan mensen in dat land. Shakespeare krijgt nog maar eens gelijk. “There is something rotten in the state of Denmark”, schreef hij in Hamlet. En jawel, er is een vervelende probleem dat moet grondig moet worden uitgeroeid. Omdat besmette dieren de werking van een toekomstig vaccin ondermijnen worden ze straks allemaal afgemaakt. 17 miljoen pelsdiertjes voor de vuilbak. Het leger zal worden ingezet om de hele nertsenpopulatie te doden. Er zullen dan niet alleen minder nertsen zijn, maar ook een pak minder madammen met nen bontjas.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More