In Knokke gonst het al dagen van geruchten over burgemeester Leopold Lippens. Er wordt zelfs meer over geroddeld dan over de coronacrisis of de al dan niet onterechte verkiezing van Joseph Biden.

Volgens sommigen zou de burgemeester al overleden zijn, anderen beweren dan weer met stelligheid dat de flamboyante burgervader het einde van het jaar niet meer zal halen. Feit of fictie?

Feit is in elk geval dat Lippens het tijdelijk kalmer aan moet doen door gezondheidsproblemen. Hij blijft volgens Het Laatste Nieuws wel actief als burgemeester en zit ook nog steeds de belangrijkste vergaderingen voor. “Indien nodig zal hij zich wel laten vervangen door mij”, sust eerste schepen Piet De Groote in de krant. “We vragen om zijn privacy te respecteren.”

Zijn precieze gezondheidstoestand houdt Lippens daarom liever privé, maar van een besmetting met het coronavirus is naar verluidt geen sprake. Volgens de informatie van DPG moet Lippens voor zijn behandeling wel regelmatig naar het ziekenhuis.

Dat klopt. Volgens onze informatie gaat het om een aandoening van de leukocyten. In principe is die aandoening te behandelen, maar dat is niet altijd het geval.