Koeweitse make-up artist wordt uitgescholden omdat ze zichzelf  zwart schminkt.

“Ik ben geen racist, ik haat racisme. Wat ik heb gedaan is tonen wat ik allemaal kan”, roept Ghadeer uit. De Koeweitse influencer had op Instagram een video gepost van zichzelf in een remake van “We Are The World”. Maar de boodschap van een verenigde wereld werd niet door iedereen begrepen.

De video toont Ghadeer met verschillende looks, met verschillende pruiken en huidtypes. Het kind is niet voor niks make-up artist. Maar hola-Paula, de woestijn was te klein toen Gahdeer het waagde omzichzelf zwart te schminken. Het geweten van de wereld ontwaakte en ze werd meteen getrakteerd op bedreigingen allerhande.

Daarmee treed ze in de voetsporen van ons Joyce De Troch die een statement wilde maken rond de zwarte pieten kwestie en ook meteen mocht ondervinden wat vrijheid van meningsuiting betekent in ons land. Joyce werd door bekend Vlaanderen zowaar gelyncht.

Grapjas Jeroom was er zelfs zodanig van op zijn ‘piet’ getrapt dat hij er het feest van de vrede voor passeerde en er een grappige kerstkaart met zijn gezin van maakte.

Zij die op de barricades van de vrijheid staan, zijn blijkbaar de eersten om iemands vrijheid af te nemen.