Wat geeft een samenwerking tussen één van Ierlands oudste whiskeydistilleerderijen en een team van legendarische gitaarbouwers?

Dat is een vraag die Lowden Guitars en Bushmills Irish Whiskey gemakkelijk voor jou kunnen beantwoorden. Zij creëerden samen een gelimiteerde editie van ‘Bushmills x Lowden’ F-50 gitaren.

De familie Lowden maakt instrumenten van eenzame klasse. Met de hand dus. Voor dit project gebruikten ze drie verschillende houtsoorten die afkomstig zijn van whisky-tonnen uit de vierhonderd jaar oude kelders Bushmill.

De Bushmills x Lowden Guitar is een collector’s item voor de echte fan. Voor de rijkere fan welteverstaan, want er hangt een flinke prijskaart aan. 

De prijs schommelt rond de 10.000 euro, en indien je geïnteresseerd bent, kan je jouw gegevens achterlaten op de website van Lowden Guitars. Dan weet je ineens wat drinken bij een eventuele aankoop. Net zoals andere trouwe klanten zoals Eric Clapton en Ed Sheeran. 

Benieuwd hoe dat er nu precies aan toe gaat, het omtoveren van een whiskyvat tot een gitaar? Neem hier beneden maar eens een kijkje.

Je keelgat en instrument samen fijnstemmen noemen ze dat!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."