Vorig jaar was er nog een gevaarlijke trend op social media onder de eencellige organismen genaamd : ‘Tide Pod’-uitdaging.

Jongeren staken een waspod – een in wateroplosbare folie verpakte dosis vloeibaar wasmiddel – in hun smoel om ze nadien met walging weer uit te spuwen. Zoals wel eens eerder het geval is met domme hypes werd het feit dat de capsules allerhande schadelijke, soms zelfs dodelijke stoffen bevatten, totaal genegeerd.

Daarom dat de lancering van de ‘Cocktail Capsules’ van de bekende whiskydestilleerderij Glenlivet niet onopgemerkt voorbij gaat, want het doet iedereen meteen terugdenken aan deze dwaze hype. Maar deze pods zal je minder snel uitbraken. Integendeel, gemaakt van zeewier en gevuld met 23 ml lekkere whisky, krijgt je keelgat meteen een deugddoende shot binnen zonder dat er een glas met ijs aan te pas komt.

Het concept doet op Twitter menig wenkbrauwen fronsen wegens het gevaar van overdadig alcoholgebruik, maar de sneeuwvlokjes kunnen op beide oren slapen. Dit was slechts een eenmalige stunt van Glenlivet ter gelegenheid van de London Cocktail Week die net achter de rug is. 

Glenlivet heeft dan ook geen plannen om er mee door te gaan, maar heeft ondertussen wel de deur opengezet voor andere sterke drankfabrikanten die er wel graat in zien.

Dan toch maar liever whisky drinken zoals het hoort en zoals het echte man (of vrouw) betaamt. Namelijk op het gemak en met mate.

https://twitter.com/jamessummerlin/status/1180493423419236352

https://twitter.com/mattwhitlockPM/status/1180475870860980224

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."