God eist aanslag met coronavirus op

“Niet corona heerst, maar god regeert, ga daarom massaal naar de kerk.”

In het Reformatorisch Dagblad – de krant voor orthodoxe christenen – lezen we dat god doelbewust het coronavirus onder de mensen verspreidt om hen “tot inkeer te brengen”. De Nederlandse krant vindt dat er massale bidsessies moeten worden gehouden om de harteloze god – die nu dood en verderf zaait – te eren.

Dat zulke massale bijeenkomsten plaatsen zijn waar de ziekte zich kan verspreiden, doet volgens het Reformatorisch Dagblad niet ter zake. “Het zou juist onverantwoord zijn om op voorhand kerkdiensten af te gelasten”, lezen we. “Als God ziekte zendt, moeten we ons verootmoedigen, bidden, Gods aangezicht zoeken en ons bekeren. Als het volk dat zal doen, zal god dit horen, onze zonden vergeven en ons land genezen.”

Volgens de orthodoxe christenen overkomen ziekte en gezondheid ons niet toevallig. Niet corona heerst, maar God regeert. Het coronavirus is slechts een tweede oorzaak, een middel in Gods hand. Hij zendt ziekte zoals ooit de plagen in Egypte, om de mens tot inkeer te brengen.

Marc Van Ranst zit er dus naast!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More