Sportwagenbedrijf (voorlopig) nog niet in Ferrari-rode cijfers.

Er schuiven donkere wolken boven de prestaties van Ferrari dit jaar. Vorig jaar rolden er zo’n 10.000 auto’s uit de fabriek, nadat er vijf nieuwe modellen waren geïntroduceerd. Het zal dit jaar een beetje minder zijn. De productie van het bedrijf ligt al een tijdje stil en krijgt net als de rest van Italië een uppercut van het virus.

In maart begonnen de maatregelen al, met het gevolg dat er wellicht 500 miljoen minder omzet zal worden gedraaid dit jaar. Deze week herstart Ferrari de productie in zijn fabrieken in Maranello en Modena, nu de Italiaanse lockdown voorzichtig wordt versoepeld. Eind deze week zou de productie weer op volle toeren draaien.

Het valt nog af te wachten of de allerrijksten van deze planeet geneigd zijn om meteen dure boytoys te kopen, of dat ze voorlopig met hun ouder spul nog even verder bollen. Ferrari had voor de crisis ingezet op vernieuwing van het aanbod en duurdere modellen. Het zou dus best wel eens kunnen, dat er in de showroom kan gesproken worden over de prijs.