De onderneming Bonka Circus van Vincent Kompany en co heeft een goed boekjaar achter de rug. In 2019 werd een  mooie winst gemaakt.

Dat is een hele opluchting. In 2018 was er nog een behoorlijk verlies. Niet dat Kompany er een boterham minder door zou eten, maar geld verdienen blijft uiteraard leuker dan centen verliezen.Dat is ook voor een miljonair zo.  De jaarrekening van Bonka leert dat er ook een Engels filiaal is dat het minder goed doet. Dat heeft evenwel weinig impact op de Belgische cijfers door de beperkte omvang van die dochteronderneming.

Kompany stapte al in 2010 mee in dat productiehuis Bonka Circus. Sinds 2011 is Kompany volgens de media ook eigenaar van een bedrijf dat luxewagens verhuurt in Manchester. In 2013 nam hij de voetbalclub FC Bleid over en doopte ze in BX Brussels. Hij investeerde ook in twee sportcafés in Antwerpen en Brussel, maar die gingen vrij snel weer failliet.

In Engeland heeft Kompany ook aandelen in verschillende vastgoedvennootschappen zoals Nubis Rock Ltd. Kompany heeft ook een bedrijf voor voetbalconsultancy, Football Centrix en eenliefdadigheidsorganisatie voor daklozen Tackle for Manchester. Intussen investeerde Kompany ook zijn eigen centen in Anderlecht en  is hij medeaandeelhouder van zijn club.

(Thierry Debels)