Zware jongens geschokt door amateurisme van de granaataanslag van maandag.

De familie El H. reageert beledigd nadat zij als mogelijk doelwit werden aangewezen.

“Mocht de aanslagpleger het op ons huis gemunt hebben, dan had hij het professioneler aangepakt.” Alsof zij hier mee willen zeggen dat een granaat naar hun huis gooien vanop een fiets echt wel beneden hun niveau is.

Er zijn nog mensen die vol eigenwaarde en eergevoel hun werk doen. Dat deed de granatengooier voor de gekrenkte familie duidelijk niet.

Maandag, rond half vier ’s nachts, terwijl de bewoners van Guldensporenstraat schaapjes tellen, rijdt een zwaarlijvige fietser op het voetpad. Hij fietst de deur van de familie EL H. voorbij, gooit een granaat naar hun huis en valt dan bijna van zijn fiets. “Dat weten we zeker want hij is gefilmd door de bewakingscamera’s van onze gevel,” verklaart de familie. Collegiaal bezorgen zij de politie deze schokkende beelden.

Nog een geluk dat er zulke sociale controle is in de Guldensporenstraat waar naast de familie EL H. en de beruchte familie S.A. een hele rits kleinere criminelen met drugsveroordelingen woont.

Een felbegeerde straat om te wonen dus. Toch werd de kindercrèche er, die met zo’n 70.000 euro drugsgeld werd gesponsord, onlangs door een gebrek aan een vergunning gesloten.