Iedereen die het niet met haar eens is, die moet volgens haar geband worden.

De op 3 januari 2003 in Stockholm geboren Greta Thunberg, raakte internationaal bekend toen ze besloot om vanaf 9 september 2018 iedere vrijdag te staken om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering.

Sindsdien heeft ze heel wat voor-, maar ook tegenstanders. En die tegenstanders durven zichzelf weleens laten gaan op Facebook. Mark Zuckenberg en zijn team zouden daarin wat meer moeten censureren, zo liet zo op het social media weten.

Ik vraag me, net als vele anderen, af of ik Facebook moet blijven gebruiken of niet. Het toestaan ​​van haatzaaien, het gebrek aan controle op feiten en natuurlijk de problemen van bemoeienis met democratie … zijn onder vele, vele andere dingen die erg verontrustend zijn. De constante leugens en complottheorieën over mij en talloze anderen leiden natuurlijk tot haat, doodsbedreigingen en uiteindelijk geweld. Dit kan gemakkelijk worden gestopt als Facebook dat zou willen.

Ik vind het ontbreken van verantwoordelijkheid erg verontrustend. Maar ik weet zeker dat als ze worden uitgedaagd en als genoeg van ons verandering eisen, er verandering zal komen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.