Niet zomaar. Het is immers Internationale Week van de Borstvoeding.

Van 1 tot 7 augustus 2018 is het Internationale Week van de Borstvoeding. Moeders aller lande wijzen dan op het belang van borstvoeding geven, met een tekstje of een foto op social media. Moedermelk is enorm belangrijk voor een pasgeboren baby. Er zitten heel wat afweerstoffen in die de baby beschermen tegen allerlei infecties. Bovendien bevat moedermelk tal van voedingsstoffen die een kindje nodig heeft om goed te kunnen groeien, zoals eiwittten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen.

Borstvoeding geven is overigens niet altijd gezond voor de baby, maar tevens voor de moeder. Zo zorgt borstvoeding onder andere voor een vlugger herstel van de baarmoeder en beschermt het tegen postnatale bloedingen. HIER krijg je alle voordelen van borstvoeding op een rijtje te zien.

Ook Griet Vanhees koos ervoor om haar twee zoontjes borstvoeding te geven. Hoewel het niet altijd even makkelijk was, is de 39-jarige vrouw van racepiloot Anthony Kumpen wel enorm blij dat ze doorgezet heeft.

Vanhees heeft overigens ook een eigen lijn in zwangerschapskleding, voor de geïnteresseerden. En tijdens de WK-wedstrijd tegen Panama beleefde ze een geestig momentje met haar jeansbroek. Die scheurde immers kapot op een plaats waar je het liever niet hebben wil.

https://www.instagram.com/p/Bl7xvWdgdib/?taken-by=grietvanhees

 

Hieronder nog enkele moedige moeders die ervoor kozen om borstvoeding te geven en de Internationale Week van de Borstvoeding mee willen steunen:

https://www.instagram.com/p/Blv9dNXBTsU/?taken-by=katequilton

https://www.instagram.com/p/Bl7cRO6H_0D/?taken-by=bellababystores

https://www.instagram.com/p/Bl6OQYkBVrp/?taken-by=ranahamrouni

https://www.instagram.com/p/BXY-4cIH82T/?taken-by=mariaisinverted

https://www.instagram.com/p/BXQZPlPhR5F/?taken-by=saraloritz

https://www.instagram.com/p/BXZ4cbbg6hW/?taken-by=keribainborough

https://www.instagram.com/p/Bl6l7OGHIJD/?taken-by=keira_mummaoffour