Het is eens wat anders dan het iconische blauw met goudkleurige velgen.

Een Subaru WRX is blauw. Met goudkleurige velgen. Behalve deze speciale uitvoering dan. Die is grijs, al zit er wel een beetje een blauwe tint in. Cool Gray Khaki om precies te zijn. We kijken hier naar de Subaru WRX STI Series Gray, die werd voorgesteld op het Subaru Technica International Boxerfest in Washington.

Onderhuids betreft het een ‘gewone’ WRX STI. Dat wil zeggen: een 2,5-liter grote viercilinder boxermotor met 300pk en 407Nm koppel. Een sprint naar de honderd is hiermee geklaard in 5,2 seconden, de top is begrensd op 250 km/u. Ook de wielen die negentien duim meten en de Brembo-remmerij zijn identiek.

Er zullen slechts 250 exemplaren van de Series Gray WRX STI gebouwd worden. De prijs blijft zeer bescheiden: omgerekend zo’n 34.000 euro. Omgerekend, want dit is een Amerikaanse prijs en de Subaru met speciale tint zal ook enkel daar verkocht worden. Jammer misschien, maar iemand die er per se eentje wil krijgt heus wel een exemplaar tot hier. Als-ie snel is natuurlijk, want 250 stuks is niet veel.

Voor wie het minder snel moet zijn: er zullen ook nog 750 WRX-en – dus geen STI’s – gefabriceerd worden van de Series Gray.

Ter info: bij ons heeft de Subaru WRX STI – maar dan in een andere tint – een vanafprijs van 51.795 euro.

2

Image 2 of 8

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.