Groen wil meteen een nieuwe veiligheidsraad

“Lijkt in de richting van schuldig verzuim te gaan.”

Na het crisisoverleg op zondag kwam de regering niet verder dan wat goede raad. Volgens columnist Dimitir Antonissen van het Laatste Nieuws bewees de regering maar één ding: dat ze niet durft te regeren. Groen-fractieleider in het Vlaams Parlement Björn Rzoska sluit zich volmondig aan bij deze redenering. Hij vindt dat het alle hens aan dek is. Voor Rzoska zou de Nationale Veiligheidsraad niet donderdag, niet morgen, maar vandaag nog moeten samenkomen. Hij stelt vast de de regeringen van ons land geen lessen hebben getrokken uit de eerste golf. “Dat men redeneert dat er geen grote nationale acties nodig zijn, omdat de besmettingen vooral lokaal blijven, is onvoorstelbaar. Vorige keer is het ook zo begonnen en hebben we een hoge tol betaald. We moeten daar lessen uit leren”, aldus Rzoska.

Morgen zit hij de coronacommissie voor die Wouter Beke (CD&V) mag bevragen. Rzoska vindt het merkwaardig dat er door het overlecomité geen woord gerept is over contact tracing en de eventuele aanpassingen daaraan. “Je zou verwachten dat men daar dan toch eens naar kijkt”, aldus Rzoska. “Een aantal maanden geleden konden we nog zeggen dat het coronavirus ons plots overkwam, dat het ons overspoelde en dat we daarom niet klaar waren. Maar nu is dat niet meer zo. Op een bepaald moment lijkt het toch in de richting van schuldig verzuim te gaan.”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More