De partij Groen heeft in het federale parlement een resolutie ingediend (dat is een aanbeveling aan de federale regering). De groenen willen de populariteit van de fiets vergroten!

Wie de laatste maanden met de wagen op de weg was, kon vaststellen dat er veel meer fietsers waren dan anders. De fiets populair maken, is dus niet echt nodig. Fietsenwinkels kunnen zelfs de vraag niet eens meer bijhouden. Misschien moeten de groenen toch iets meer naar buiten komen.

In het sublieme voorstel van Calvo en zijn partijgenoten staat ook dat het “inzetten van lokfietsen op grote schaal” mogelijk moet zijn. Door dergelijke lokfietsen worden fietsdieven gepakt. Dergelijke fietsen bevatten immers GPS-bakens. Maar mag de politie wel aanzetten tot diefstal? In de resolutie willen de groenen die lokfietsen wel uit die grijze zone halen, maar hoe dat concreet moet gebeuren, is niet duidelijk.

Calvo & Co willen de treinmaatschappijen ook verplichten om minstens 8 plaatsen voor fietsen te voorzien op elke verbinding.

Tot slot willen de groenen ook een “fietsdatabank” met de gegevens van alle fietsers van België. We weten dat Calvo geen rijbewijs heeft en dus elke Belg op de fiets wil. Misschien is het toch eens tijd om aan dat theoretisch examen te beginnen, Kristof.