Steeds meer mensen lopen rond met een tattoo op hun lichaam. Maar zijn ze daar ook allemaal even gelukkig mee? Sommige laten namelijk een tatoeage zetten in een spontane vlaag van liefde, woede of verdriet. Maar zo’n bevliegingstatoeage heeft meestal niet meteen een lange levensduur…

Volgens een Nederlands onderzoek zou één op de negen Nederlanders een tatoeages bezitten. Uit dit onderzoek zou blijken dat maar liefst achtenzeventig procent spijt heeft van één of meerdere tatoeages.

Een onderzoek in 2010 bracht al het licht dat één op de vier Belgen spijt heeft van een inktwerkje op hun lichaam. Zo blijkt ook dat men gemiddeld na vijf jaar uitgekeken is op het kunstwerkje. Het duurt daarna meestal nog vijf jaar voordat mensen actie ondernemen. Dit wil zeggen dat het gemiddeld zo’n tien jaar duurt voordat men een tatoeage-laser praktijk opzoekt om alles terug te laten verwijderen. Bij vele mensen is dan ook een tatoeage niet voor het leven maar eerder voor maximum tien jaar.

Best dus niet in een bevlieging je lichaam laten bewerken. Even goed nadenken is echt geen slecht idee. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.