Openbaar Ministerie eist 14 en 20 maanden.

Maart 2016, Genk. Middernacht. Twee mannen passeren een rendez-vous hotel. Eén van de mannen ziet de auto van zijn zus bij het hotel staan. Ze gaan op onderzoek uit en zien haar wegrijden. Er zit een man bij haar in de wagen. De kerels achtervolgen de auto en rijden hem klem in een doodlopende straat. Ze trekken een mes en ontvoeren de zwakbegaafde man, die bij de zus in de auto blijkt te zitten. Ze houden hem vast, bedreigen hem, snijden zijn broek open en zoeken spermasporen in zijn onderbroek. Ze dwingen hem om zijn smsjes te tonen.

Daar krijgen ze bevestigd wat ze zochten: grote zus ging van bil met deze zot. De arme man krijgt een flink pak rammel. Drie uur gaan voorbij. Ze gooien hem uiteindelijk op een afgelegen plek uit de auto.

Het klinkt als een aflevering uit Baantjer, maar het gebeurde wel degelijk in het Limburgse Genk.

De twee daders vinden het allemaal nogal overroepen en vragen aan de rechter een werkstraf in plaats van een gevangenisstraf. Het vonnis volgt op 9 oktober.

En de grote zus? Die moet gewoon haar bek houden en niet meer met zwakbegaafden het bed induiken.

Doet ons denken aan het songfestival van 1983, toen ons land vertegenwoordigd werd door Pas de Deux. Het nummer ‘Rendez-vous’ was even simpel als omstreden. We werden 18de met 13 punten. Het liedje bestond maar uit twee zinnen: “ Rendez-vous. Maar de maat is vol en m’n kop is toe.”