Heb je de meest recente aflevering ‘The Calm Before’ nog niet gezien? Sluit dan meteen dit venster, want er komen enorme spoilers aan. We hebben je gewaarschuwd.

Het negende seizoen van The Walking Dead loopt stilletjes op zijn einde.  In 2018 was het nog steeds de populairste tv-serie ter wereld. Het verhaal draait allang niet meer om de vleesetende zombies, maar het is vooral de interessante ontwikkeling en interactie tussen de personages die de serie zo boeiend maken. Ook zijn de makers niet vies om onverwacht een kruis te trekken over belangrijke personages. 

Iedereen herinnert nog in het zevende seizoen hoe de leider van de Saviors – Negan – de hoofden van Glenn en Abraham tot moes sloeg met zijn onafscheidelijke knuppel, omwikkeld met prikkeldraad.

Tijdens de meest recente aflevering After The Calm moesten de fans weer afscheid nemen van een deel vaste waarden. De trouwe lezers van de gelijknamige  comic wisten al even wat er ging gebeuren. Maar omdat de serie soms afwijkt van het bronmateriaal in de strip was het nagelbijtend afwachten of de serie hetzelfde scenario zou volgen.

In de voorlaatste aflevering van seizoen negen maken Daryl, Michonne en Carol namelijk kennis met The Whisperers, een horde overlevenden die zich vermommen met zombie-huid. Hierdoor zijn ze in staat zich onopvallend te mengen tussen de walkers. De grote meedogenloze leidster van The Whisperers is de angstaanjagende vrouw genaamd Alpha, gespeeld door Samantha Morton. 

Ze slaagt erin onderstaande tien personages te ontvoeren… om nadien hun afgehakte hoofden te spietsen op een houten paal. Een gruwelijke scène die kijkers vol ongeloof naar het scherm deden staren. Het beruchte heads on pikes-moment stelde dus niet teleur.

Volgende week staat de seizoensfinale op het programma. Wie zal zijn huid het duurst verkopen?

https://www.youtube.com/watch?v=ICVRIhVIjGE

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."