Guy D’haeseleer (Forza Ninove) pikt de kritiek van van Burgemeester van Ninove niet.

Donderdag kon de gemeenteraad van Ninove niet doorgaan omdat er onvoldoende gemeenteraadsleden aanwezig waren. Schepen Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) kon niet aanwezig zijn wegens een herdenkingsreis voor zijn overleden schoonzus. Burgemeester (Open Vld), die met een erg krappe meerderheid bestuurt, zat dus met een probleem en had minstens één gemeenteraadslid van de oppositie nodig om de gemeenteraad te mogen opstarten. D’haeseleer, die 40 procent haalde bij de verkiezingen, maar buitenspel werd gezet door de huidige burgemeester, werd daarom gevraagd om haar te depanneren. Maar D’haeseleer stapte met de hele oppositie op.

Enkele dagen later kreeg D’Haeseleer te horen dat Burgemeester Tania De Jonge niet gediend was met de actie van de oppositie en betreurde dat men geen rekening had gehouden met de ‘diepmenselijke reden’ waarom de schepen van Samen/Groen niet aanwezig kon zijn. Dat schoot bij Guy D’haeseleer in een verkeerd keelgat en reageerde heel gebeten in Het Laatste Nieuws.

“Ik ga hier niet de flauwe uithangen – ik ben daar sterk genoeg voor -, maar als je het hebt over diepmenselijke zaken: zeker sinds de vorige verkiezingen krijg ik veel aanmoedigingen, maar ik denk dat ik dagelijks tussen de tien en de twintig doodsbedreigingen krijg. Gewoon omdat ik de kopman ben van Forza Ninove, dat 40 procent van de stemmen heeft behaald, en omdat het ernaar uitziet, zeggen ze, dat in 2024 dat verderfelijke cordon eindelijk naar de prullenmand zal verwezen worden”, aldus D’haeseleer. “Zelfs mijn familie – mijn broers, mijn zoon – krijgen regelmatig telefoontjes of Messenger-berichten met haatberichten, enkel en alleen omdat ze de broer zijn van Guy D’haeseleer. Dat is ook diepmenselijk.”

Ook CD&V en Joost Arents (onafh.) vonden het nodig om de oppositie het gebrek aan menselijkheid aan te smeren en ze te beschuldigen van het misbruiken van een diepmenselijke situatie om een politiek statement te maken. D’haeseleer maakt nu ook van dit politiek statement brandhout en merkt op dat zij na de verkiezingen verketterd werden als racisten en fascisten en tot geen enkel gesprek waren uitgenodigd. “Zij wisten dat ze in de loop van de legislatuur niet op cadeaus moesten verwachten. Ge kunt geen mes in iemands rug steken en het daarna er weer uit trekken”, aldus D’Haeseleer.