“Sterk en groots.”

De echo van de politieke bomaanslag van Gwendloyn Rutten vrijdag in De Afspraak, is nog hoorbaar en daar is de militant van de Open Vld alweer met een duidelijk standpunt. Ditmaal over het koningshuis. Rutten wil blijkbaar niet alleen zo graag de minares van Magnette zijn, ze smelt ook weg bij de ‘grandeur’ van ons Koningshuis. De uitspraak van koning Filip – eigenlijk het woord van de regering, want in deze is de koning de regering en de regering de koning – heeft Gwendolyn in een staat van opwinding gebracht. “Sterk en groots”, schrijft ze op Twitter. “De wonden zien en erkennen is het begin van genezing.”


Een mooi begin van de politica en ex-voorzitter van Open Vld. Nu nog inzien welke wonden ze vrijdag zelf heeft geslagen en alles komt goed. Zelfkennis is het begin van genezing. Misschien heeft Lorin Parys (N-VA) dan toch gelijk als hij zegt dat Gwendolyn nood heeft aan vakantie.

Iets waar viroloog Marc Van Ranst het dan weer niet mee eens is. Hij noemt de de tweet waarin Parys, Rutten een rustgevende zomer toewenst, stuitend en seksistisch.

Net zoals Peter De Roover (N-VA) begrijpen we niet wat daar seksistisch aan is. Het ontgaat ons ook waarom Van Ranst zich hier mee moeit. Schoenmaker, blijf uw leest. Viroloog blijf bij uw … ?