De Belgische fitnesscentra zijn al een tijdje terug in business en we krijgen weer de kans om aan een zomerlichaam te werken. 

Waar we er mee gaan kunnen opscheppen, is weer een andere vraag, daar alle grote buitenevenementen in de prullenbak liggen voor dit jaar. Train dan tenminste voor jezelf, want een gezonde geest in een gezond lichaam, weet je wel.

Al is het even wennen in de meeste fitnesszaken. Verplicht reserveren, niet alle toestellen beschikbaar en bang voor elke vreemde zweetdruppel die jouw richting komt uitgevlogen.

De eigenaar van de Inspire South Bay Fitness in Redondo Beach, California gaat nog een stapje verder om de regels der social distancing te respecteren. Peet Sapsin plaatste in zijn zaak negen workout pods. Met behulp van douchegordijnen en PVC-buizen bouwde hij negen aparte ruimtes waarin sportievelingen zich kunnen uitleven.

Ze hebben de keuze om erin hun eigen schema te trainen of deel te nemen aan een groepsles. Sapsin kreeg het idee toen zijn klanten regelmatig kwamen klagen dat gewichten tillen met een mondmasker op allesbehalve aangenaam is.

Hij deed er drie dagen over om de pods te bouwen. Elke pod is reeds voorzien van de nodige gewichten en materiaal om deel te nemen aan een groepsactiviteit. Sapsin beweert dat de bezoekers het een zeer leuk alternatief vinden, maar toch krijgt zijn idee weinig bijval op de social media.

De kamertjes zijn namelijk boven en achteraan niet gesloten. “Denk je soms dat het virus zijn weg niet naar boven vindt?”, luidt één van de commentaren op Instagram.

Tja, de beste stuurlui staan aan wal, zeggen wij dan. Of de luie stuurlui? 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."