Met de hete adem van Netflix en andere streamingdiensten in hun nek, heeft 20th Century Fox TV de laatste jaren beslist om populaire series van de jaren negentig en tweeduizend een tweede leven te geven.

Denk maar aan Prison Break, 24, The Greatest American Hero en natuurlijk The X-Files. Of dit een geslaagde onderneming was laten we aan het oordeel van de kijker over. Eén van de meest succesvolle shows van Fox TV is uiteraard Buffy The Vampire SlayerBuffy was een pionier op vele vlakken. De serie maakte gebruik van lange verhaallijnen, waardoor u de show in volgorde moest kijken. Dat betekende ook dat meer mensen elke week voor de buis waren gekluisterd. 

De spannende cliffhangers waren te danken aan scenarist en bedenker Joss Whedon. Hij slaagde erin een serie te creëren die humor met opwinding en actie combineert met een geweldige cast. Wie kan ook ooit Sarah Michelle Gellar vergeten als de sexy vampierendoder Buffy Summers?

De grote baas van Fox TV, Gary Newman, heeft nu laten weten dat de tijd rijp is om de serie een reboot te geven. Laten we hopen dat, in tegenstelling tot The Twilight Saga, vampieren niet meer worden afgebeeld als playboys met gevoelens, maar terug als enge nachtwezens die niet vies zijn van een druppeltje bloed.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."