Uitgeverij Novum brengt eind oktober het boek ‘De koningin van Oostende’ uit. Volgens Het Nieuwsblad op liefst 50.000 exemplaren.

Dat zijn veel boekjes. In Vlaanderen zijn uitgevers al blij met een paar duizend verkochte stuks.

Die koningin van Oostende is Angelique Hendler. “In de bak, in het hoerenkot, overal was ik de koningin. Iedereen in Oostende kent mij en ik denk dat ze allemaal dan ook staan te springen om dit boek te lezen.”

Misschien staat er wel iets bijzonders in?

Angelique in de krant: “Eind vorig jaar werd ik opgepakt en moest ik zes maanden naar de gevangenis. Ik kreeg er de juiste medicatie en begeleiding en daardoor kon ik mijn boek schrijven. Op zeven dagen tijd waren de 120 pagina’s klaar.”

De voorwoorden van het boek werden geschreven door Herr Seele en Arno.

Angelique: “Weet je dat ik, toen ik in het bordeel werkte, zodanig goed kon babbelen dat de meesten vergaten waarvoor ze in feite kwamen? En in het Hazegras zat de helft van de meisjes daar in hun bloten, ik liep er altijd piekfijn gekleed bij”, vertelt ze in de Krant van West-Vlaanderen.

Misschien staat er wel iets in over Albert II? Hij was als prins immers regelmatig met gezelschapsdames te vinden in Oostende, doorgaans in het Oostendse hotel La Renommée.