Halloween met Geert Hoste in propagandareeks voor Filip

Nog een aflevering over de meest saaie persoon van België, en de zendtijd op Canvas komt opnieuw vrij voor leerrijke of boeiende reportages.

Leerrijk was het zeker niet in de vorige 3 reportages (toch niet voor mij) en boeiend al evenmin. Hoe zouden de kijkcijfers eigenlijk zijn…

De reclamemakers hebben wel goed nagedacht over de opbouw van de propagandareeks. In deel 1 konden we zien dat Filip een grote sukkelaar was in zijn jeugd aangezien papa en mama meer op hun respectieve minnaressen en minnaars zaten dan dat ze thuis waren. (les 1: medelijden opwekken voor het slachtoffer)

In aflevering 2 zagen we dat Filip een tweede klap kreeg toen oompje Boudewijn overleed. (les 2: nog meer medelijden opwekken voor het slachtoffer)

Vreemd dat we toen niets hoorden over de videocassettes met pedoseksuele inslag die in het persoonlijke appartement van de triestige koning gevonden werden. Fabiola nam in paniek contact op met een journaliste van de RTBF (zelf overigens een dochter van Leopold III) en vroeg wat ze met het materiaal moest doen.

In de pers lekte het nieuws zelfs uit en een journalist van een Franstalige krant verzon dat Baudouin die cassettes bekeek als didactisch materiaal. Het is een uitleg als een ander, maar qua overtuigingskracht is dat toch niet al te sterk.

Maar we gingen het over Filip hebben. In aflevering 3 werd dus een vrouw voor hem gevonden. (les 3: ondanks tegenslagen blijven geloven in een rozige toekomst)


De vraag die ik me vandaag nog steeds stel, is of Mathilde wist dat haar toekomstige echtgenoot een spetterend verleden had in bepaalde Brusselse uitgaansbuurten.

Aangezien hun huwelijk toch een soort contract is (met de verplichting om x aantal jaren getrouwd te zijn) zou dat wel mogen. Maar Mathilde is uiteraard niet echt dom, dus dat zal ze toch wel eens opgevangen hebben toen ze in Brussel met haar oude en vuile Corsa (bijgenaamd “la poubelle” of de vuilnisbak) rondreed. Verzonnen? Neen hoor: de Opel Corsa lag echt vol met alle mogelijke rommel en vuiligheid. Iemand vertelde me ooit dat ze niet kon instappen omdat er te veel afval op de passagierszetel lag.

In aflevering 4 moet dan de climax komen als de regels van de reclame gevolgd worden: Filip is eindelijk koning. Benieuwd of ze deze keer Sybille aan het woord zullen laten over het autisme van Filip. (les 4: Filip is de beste koning ooit, dat gelooft hij in elk geval zelf)

Toen ik voor het eerst schreef over zijn autismestoornis en erover vertelde, werd ik bijna openlijk gelyncht door boze Vlamingen. Ik heb het nooit eerder openlijk verteld of geschreven (primeur dus), maar mijn partner en ik weten vrij veel over ASS of het Autisme Spectrum Stoornis. Een van onze 3 zonen heeft het. Daarom herken ik het ook bij Filip. (En ik ben niet de enige).

Er was gelukkig ook een lichtpuntje in de propagandareeks: Geert Hoste die vertelde dat het paleis het moeilijk had met zijn optredens. Lang leve Geert uiteraard die me ook nog eens deed glimlachen met zijn grap over de geboorte van Elisabeth. Lisa kreeg achtereenvolgens bezoek van Albert II, Herman De Croo (niet de vader van Alexander volgens PNWS) en Guy Verhofstadt. Halloween viel vroeg dat jaar…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More