Halsketting van NASA waarschuwt wanneer je het gezicht aanraakt (video)

We raken dagelijks maar liefst gemiddeld 2000 keer ons gezicht aan.

Vroeger was dat geen probleem, tenzij je last had van die maaltijd met ui en bruine bonen. Maar dat is allemaal dit jaar drastisch veranderd vanwege een virusje ‘made in China’. Covid-19 maakt straks al bijna een half jaar deel uit van ons leven, maar nog steeds lukt het ons niet om slechte gewoontes af te leren, die weleens in het voordeel van het virus kunnen spelen.

En geef toe, de enige tweede golf die we zien zitten is er eentje van Volkswagen. Daarom hebben de bollebozen van NASA een halsketting ontworpen om ons een handje te helpen. Of beter gezegd, het handje weg te helpen. Want Pulse is een halsketting die vibreert zodra jouw pootjes in de buurt van je snoet komen.

‘Allemaal leuk en wel, maar hoe ben ik gebaat met een Amerikaanse uitvinding die wellicht stukken van mensen zal kosten?’, horen we je denken. Guess again, want NASA heeft het ontwerp volledig openbaar gemaakt, zodat je het MacGyver-gewijs zelf in elkaar kunt knutselen.

Je hebt wel een 3D-printer nodig en een basiskennis van elektronica. Maar waar een wil is, is een weg.

De volledige handleiding kan je hier downloaden. Vergeet ons geen extra exemplaar op te sturen, mocht je erin slagen eentje te maken.

Waar zijn die handjes? Alvast niet aan je smoel. Dank je, NASA.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More