Inspirerend initiatief van Bavaria.

In Nederland gaat Bavaria desinfecterende vloeistof maken van bier dat niet wordt gebruikt. Nu de cafés dicht zijn, zit niet alleen de brouwer zelf, maar ook vele horecazaken met bier dat niet meer wordt gedronken. Bavaria gaat haar eigen voorraden gebruiken om er ontsmettende gels van te maken en gaat bier inzamelen bij horecaondernemers die door de coronamaatregelen getroffen zijn. De alcohol wordt uit het bier gehaald en samen met water uit de bron van de brouwer en glycerine omgebrouwen tot handgel.

Het bedrijf gaat in eerste instantie langsgaan bij horecazaken die een biertank in de kelder hebben. Zo’n tank heeft een inhoud van 1.000 liter en het ziet er niet naar uit dat die snel zal worden opgedronken. De brouwer zegt dat het bier na de coronacrisis weer gratis wordt bijgetankt.

Een uitzonderlijke opstoot van edelmoedigheid, want Bavaria wil de eerste voorraden gratis leveren aan zorgverleners die ontsmettingsmiddelen het hardst nodig hebben. Als er daarna nog altijd vraag zou zijn, willen ze het commercialiseren.

Daar drinken we er eentje op!