Prins Harry kiest voor de liefde en de centjes.

Het zal je maar overkomen dat je uit een koninklijk broek wordt geschud en je je eigen leven niet mag kiezen. De Britse prins Harry doet dat nu echter geheel onverwachts wel – kiezen voor zijn eigen leven – en dat zorgt in Groot-Britannië voor een aardverschuiving.

Vooral over de manier waarop zijn de Britten niet te spreken. Er is wellicht geen enkel ander land in de wereld dat zo wakker ligt van haar Royals als de Engelsen. Hun adoratie voor de Disney-leventjes van prinsen en prinsjes is zo overweldigend, dat het zelfs in het een buitenland nieuwswaardig wordt. Wanneer de Queen mother – Shakespeareaans opgetut – vanop een bling bling troon haar jaarlijkse speech mompelt, wordt daar zelfs in ons land aandacht aan geschonken, ook al hebben we er totaal niet mee te maken. De nieuwjaarsbrief van Sammeke voor meter Mariette is interessanter dan die van die overjaarse Britse vrouw die altijd met haar sacoche zeult. Geloof het of niet, maar zelfs dat haalt het wereldnieuws (dat van die sacoche).

Nu goed, Harry – de jongste van Diana – doet met zijn Meghan Markle een stap terug uit het koningshuis en vertelde dat aan de wijde wereld zonder de koningin daarover eerst in te lichten. De rosse prins wilde zich waarschijnlijk behoeden voor een kamer  in de Tower of London. Broer William en tampax-fetisjist – en vader – Charles zouden woedend zijn. Het Britse volk leeft mee met hun koninklijke moeder voor wie dit aanvoelt als een mes in de rug.

Het geeft Harry en Meghan nu financiële onafhankelijkheid zodat ze zelf geld kunnen gaan verdienen. Niet dat de tortelduifjes het meteen nodig hebben. Meghan zou zo’n 4,4 miljoen euro bij elkaar hebben geacteerd en Harry zou een 47 miljoen euro hebben bijeengespaard. De knaap heeft geërfd na de dood van zijn moeder en hij had een salaris als voormalig kapitein bij het Britse leger. Laat de deals met modemerken, uitgeverijen, bedrijven en filmmaatschappijen, maar komen! Poen pakken.

Zo erg allemaal.