Een tovenaar met een drankprobleem.

Daniel Radcliffe – het alter-ego van Harry Potter – vertelde op BBC-Radio 4 voor het eerst openlijk over zijn alcoholverslaving. Radcliff zegt dat hij is beginnen drinken omdat hij merkte dat mensen het interessant vonden om Harry Potter dronken te zien worden. Een kindertovenaar die zuipt, waauw, leuk.

Eigenlijk had hij niet zoveel met drinken en dronken worden, maar op de een of andere manier wilde hij bewijzen dat hij een aardige vent is en geen arrogant acteurke dat naast zijn schoenen loopt. Radcliffe vreesde dat hij voor altijd vereenzelvigd zou worden met Harry Potter en nooit wat anders zou kunnen spelen. Tijdens de opnames van de laatste afleveringen spookte dat zo door zijn hoofd, dat hij naar de fles greep. Na Harry Potter, zoop de acteur zich ook enkele jaren behoorlijk lazarus en deed er alles aan om van het personage van Potter af te komen. Om die reden ging hij met zijn blote toverstaf acteren in de theaterproductie ‘Equus’ in New York.

Radcliffe is nu al jaren sober en dat gebeurde niet met een tovertrucje, maar heel gewoon met de hulp van zijn ouders en collega-acteurs Emma Watson en Rupert Grint, die hem deden inzien dat gewoon oké was.