Het Hasseltse zeevruchtenrestaurant Caracole serveert sinds kort een opmerkelijk concept. Oprichter Ruben Noels introduceerde ‘Oester Corona’ op de kaart.

Als je aan een Hasselaar vraagt waar je de beste mosselen eet zal je zeker en vast ‘Caracole’ te horen krijgen. Voorbijgangers zullen zeker aangetrokken worden door de geurige aroma’s en het fantastisch zicht van de fruit de mer. Sinds vorige maand voegde uitbater Ruben Noels een nieuw gerecht toe aan de suggestiekaart.

‘Oester Corona’ is een voorgerecht van zes oesters gepocheerd in Coronabier met een bolletje limoensorbet met een schuim van eiwit en citrus, afgewerkt met heerlijk geurende zeste van limoen. Het gerecht is geïnspireerd door de actualiteit, maar de uitbater geeft er een eigen ludieke draai aan om aan te tonen dat er geen reden is tot paniek en om de overdreven maatregelen die de lokale economie schaden aan te kaarten.

“We willen de overdreven maatregelen op een ludieke manier doortrekken op onze suggestiekaart. De gekte rond dit nieuw virus leeft dan ook onder de mensen.”

Aanvankelijk kreeg Ruben het idee toen ze aan het brainstormen waren voor een leuk suggestiegerecht tijdens de Olympische spelen in Tokio. “Het gerecht zoals we ze nu brengen was voorzien met een populair Aziatisch biertje, maar het coronabier leent zich hier ook prima naar.” vertelt hij ons.

De reactie van de klanten is over de hele lijn positief. De suggestie ‘Corona Oester’ is nog maar sinds afgelopen weekend op de kaart, maar de porties vliegen de deur uit. Ruben vindt het zelf ook grappig en voegt er graag bij dat je na het eten van de oesters, best wel veertien dagen thuis blijft.