Lisa-Lauryn Pesiri wist al op haar vijftiende de wereld met verstomming te slaan. Inmiddels is ze achttien, en mag ze nog wat meer natuurlijk.

Onlangs viel er een nogal ongewone foto in onze digitale brievenbus. Eentje met een prachtig lijf, en waarvan het gezicht onherkenbaar gemaakt was. Wij besloten de anonieme jongedame te zoeken, en haar ineens wat vragen te stellen.

Wie is Lisa-Lauryn Pesiri?
“Ik ben een achttienjarig meisje van Hasselt, ik ben heel open-minded en ik wil de hele wereld bereiken met wat ik doe.”

Wanneer heb je besloten: ik wil graag model worden?
“Toen ik vijftien was en ermee begon, wilde ik iets betekenen. Ik wist toen al dat ik iets in de media wilde doen, dat een 9 to 5-kantoorjob niks voor mij was. Op mijn Instagram zette ik toen heel veel foto’s. Ik kreeg respons van verschillende labels, die vroegen of ik niet voor hen wilde poseren. Ik heb toen enkele lokale opdrachten gedaan. Toen dacht ik plots bij mezelf: ‘meiske, think big’, en begon ik grote fotografen aan te schrijven.”

En toen kreeg je plots antwoord van dé Franse celeb-fotograaf François Berthier: had je dat verwacht?
“Neen, ik had eigenlijk geen antwoord verwacht. Ik wist wel van mezelf dat ik bijlange niet lelijk was, maar ik had niet verwacht dat uitgerekend hij me zou antwoorden.”

“Hij bood me een modeshoot aan, en dat was een schok voor mij. Toen ben ik samen met mijn mama naar Parijs gegaan.”

“Toen ik zijn studio binnenwandelde, zag ik overal polaroids van sterren als Nicolas Cage, Scarlett Johansson en Kristen Steward. Toen voelde ik me plots toch wel klein. Ik dacht: komààn, ik ben toch maar een meisje van Hasselt!”

En dan is er nog die speciale, stoute foto van jou (de laatste foto in onderstaande rij) van jou: vertel daar eens iets over?
“Ik wilde mensen choqueren met die foto. Ik choqueer graag, al dan niet met mijn bloot bovenlijf. Als mannen een tepel laten zien op social media is er geen probleem, als vrouwen dat doen wel. Dat is toch niet eerlijk? Ik wil eigenlijk dat er meer vrouwe zijn die zich sterker gaan voelen. Ik wil vrouwen meer power geven.”

“Dan is er ook nog: mannen kijken daar graag naar. Maar voor veel vrouwen is het een probleem als een andere vrouw zich bloot laat zien. Vrouwen zouden onder mekaar een beetje minder vijandig moeten zijn. Mannen hebben doorgaans geen probleem met vrouwelijk naakt: het zijn de vrouwen. Als vrouw mag je toch tonen dat je jezelf goed voelt in je vel?”

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
“Ik vind mijn figuur in het algemeen mooi, ik heb niet een specifiek ‘favoriet’ lichaamsdeel. Ik apprecieer hoe ik eruitzie. Ik doe ook niks speciaals om er zo uit te zien: ik denk dat goeie genen het geheim is.”

Zo, dat laatste gaan we bij gelegenheid wel eens navragen bij Lisa’s mama. Onder vind je enkele foto’s van Lisa-Lauryn Pesiri, meer van dat op haar Instagram.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.