Hebbedingetje voor miljardairs

Geld teveel? Koop een zwaan.

Stel, je hebt op een eerlijke manier wansmakelijk veel geld verdiend en – in plaats van er wat nuttig mee te doen voor de mensen op wiens kap je rijk bent geworden – koop je jezelf een boot. Eentje die opvalt, te groot voor op de Gentse Leie, maar ideaal om in de haven van Monaco een headturner te zijn. En dus schaf je jezelf een grote zwaan aan.

Het ding is nog niet gebouwd maar Pierpaolo Lazzarini wil er aan beginnen en hoopt dat iemand met een stevige zak geld zich aanbiedt. Een oproep die perfect past in PNWS, het digitale magazine waarvan bekend is dat menig lezer multimiljonair is.

Het superjacht in de vorm van een zwaan heet ‘Avanguardia’ en is 137 meter lang. De controlekamer bevindt zich in de kop van de zwaan. De lange nek kan zowel inklappen – voor meer aerodynamica – als uitklappen.

Bij het uitklappen buigt de nek helemaal tot aan het water, waarna de kop los kan komen. Dat is immers een apart jacht van 16 meter lang dat je kan gebruiken voor uitstapjes. Het superjacht zelf kan je in dat geval besturen vanuit een extra controlekamer op een bovendek.

Wie echt gek wil doen, kan het ding ook in het zwart bestellen.

fotos: Lazzarini Design Studio Avanguardia

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More