Of is er toch een meer logische verklaring? De knappe bollen van NASA zijn er nog niet helemaal uit. En andere geleerden ook niet. 

Onderzoeker John Sonntag van NASA moest twee keer kijken, toen hij vorige week naar het noordpoolijs aan de Beaufortzee tuurde. Plots zaten daar gaten in, namelijk. “Zoiets heb ik nog nooit gezien”, klonk het.

Wetenschappers van overal op deze aardkloot zijn nu aan het werk gezet. Er moet namelijk een verklaring gevonden worden voor deze, euh, onverklaarbare gaten. Maar de knappe bollen spreken elkaar tegen.

“Er zijn daar twee ijslagen met elkaar gebotst”, zo denkt een zekere professor Perovich. “Kan niet”, oordeelt een andere wetenschapsmens. “Het zijn zeehonden geweest. Als die uit het water kruipen, dan vloeit er ook water over het ijs waardoor zulke cirkelvormige gaten kunnen ontstaan.”

Een zekere professor Nathan Kurtz is zelfs helemaal met verstomming geslagen. “Dat zijn min of meer cirkelvormen rond gaten in het ijs. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik heb er ook geen enkele verklaring voor.”

Ook de ‘gewone’ mens waagt hier en daar zijn gokje. Volgens sommigen zijn er daar onder het ijs Chinese en Russische duikboten verstoppertje aan het spelen. Anderen geloven dan weer dat er daar aliens vanonder het ijs gekropen zijn. Of er zich net onder verstopt hebben.

Wij dachten dat die buitenaardse wezens net ergens op of onder de zuidpool zaten. Al weten we dat ook niet zeker natuurlijk. We waren er niet bij.

https://youtu.be/Arh-7JcIyfI

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.