Komt Elsa uit de kast in Frozen? De trailer van Frozen2 overtuigt vele fans van wel.

De 76 seconden durende teaser, zit volgens lesbische fans vol hints dat Elsa voor de vrouwen zou zijn. Om te beginnen  de voice-over. “Elsa, het verleden is niet wat het lijkt, je moet de waarheid vinden.” Op twitter is dit meteen raak. “ De waarheid is dat je lesbisch bent”, klinkt het daar in  vele commentaren. Maar vooral het feit dat Elsa hand in hand met een meisje loopt en bovendien een nieuw kleed draagt in de kleuren van de lesbische vlag, zijn het ultieme bewijs. “Elsa in deze jurk. De ‘gays’ winnen alweer”, klinkt het op twitter.

Maar, Frozen2 moet nog uit komen of er gaan al geruchten over Frozen3, waarin Elsa wel degelijk de liefde zou vinden met een vrouw en dus haar seksualiteit bevestigen. Of zo ver komt, is maar de vraag, want Disney riskeert daarmee dat de film in vele landen verboden zou kunnen worden.

Homoseksuele signalen in blockbusters zijn niet nieuw. Er bestaan volledig studies over verborgen boodschappen in absolute straight-films. Ben Hur, bijbvoorbeeld, is op die manier van voor naar achter ontleed en blootgelegd. Dat ging zo ver dat makers van de remake van 2016  een omgekeerd signaal wilden geven en aantonen dat we Ben-Hur geen homo is. Daar waar Charlton Heston bij de bekende paardenrace in een homo-erotisch kruisen van de armen nog een wijntje drinkt, is daar in de remake met zorg afstand van genomen en staan ze lekker ver van mekaar.

Wat er ook van weze, wie van de trailer van Frozen2 opgewonden raakt, zal wellicht in elke mus die voorbij vliegt wel een teken zien zijn/haar geaardheid.

Moeten we ons gaan afvragen wat Sneeuwwitje nu echt bij die dwergen deed ? Als je naar de blikken van de kabouters kijkt, dan is het antwoord misschien sneller gegeven dan je zou willen.