En dat zorgt voor wrijvingen van het ongewenste soort.

De Britse datingsite voor gehuwde koppels IllicitEncounters.com deed een onderzoek bij haar bezoekers. En dat bracht heel wat aan het licht over scheef schaatsende vrouwen. Ongeveer de helft van de vrouwelijke deelnemers aan de enquête gaf aan dat zij hun heil zochten op de website omdat hun libido hoger was dan dat van hun partner en ze eigenlijk vaker van bil wilden dan hun mannelijke wederhelft.

Dat verschil in goesting zou in 52% van de gevallen een factor gespeeld hebben bij het aangaan van een affaire en twee derde van de deelnemende koppels gaf aan dat dat verschil had meegespeeld in een uiteindelijke relatiebreuk. 62% van de vrouwen gaf zelfs aan dat een verschil in libido een alarmsignaal is dat meteen aangeeft of een relatie lang zal duren of niet. Driekwart van de deelnemers liet optekenen dat zij al eens een relatie hadden met iemand met minder goesting dan zij zelf.

Vrouwen zouden volgens het onderzoek even vaak vreemdgaan als mannen omdat hun partner goesting mist. Het zijn dus niet altijd de mannen die overlopen van enthousiasme wanneer het op een nummertje aankomt. Volgens de woordvoerder van de website zijn koppels met verschillende libido’s gedoemd en geeft de studie aan dat vrouwen steeds opener zijn over wat ze willen in de slaapkamer. Sinds begin dit jaar schreven trouwens meer dan 10.000 mensen zich in op de website.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught