Omdat. Pasen.

Jongens toch, het is tegenwoordig niet meer gemakkelijk voor Nederlandse ondernemers. Zwarte Piet mag niet meer, want racistisch. En als je dan meegaat in het roetveeg- en gekleurde pietenverhaal, dan wordt je gelyncht door aanhangers van de Sinterklaastraditie. ’t Is ook nooit goed.

Bij winkelketen Hema hebben ze al enkele jaren problemen met ‘pasen’. Het begon allemaal toen ze van islamitische klanten te horen kregen dat ze iets teveel de nadruk legen op het woord ‘pasen’, wat uiteindelijk een christelijk feest is.

Het jaar nadien hadden ze bij Hema zoiets van ‘ons niet gezien’, en ze banden het woord helemaal. ‘Vrolijk voorjaar’ was hun nieuwe slogan. Wat natuurlijk niet naar de zin was van paas-liefhebbers.

Het jaar erop dachten ze het bij Hema gevonden te hebben. Ze creëerden de familie paashaas: vader, moeder, zoon en dochter die paaseieren moesten gaan verstoppen. Pasen, maar dan op een ludieke manier: daar zouden die moslimkindjes ook mee kunnen lachen, toch?

Helaas was er toen een niet-hetero vrouw die op haar paard sprong. “Wie zegt dat de paashaas hetero is?” foeterde ze. Volgens haar was een ‘traditioneel gezin’ met een man, een vrouw en kinderen niet meer van deze tijd. Natuurlijk waren er een hoop holebi’s die met haar mee galoppeerden.

Maar daar stopte het niet. Hema omschreef moeder paashaas als ‘een vrouwtjeshaas waarop alle mannetjes gek zijn’. Dat schoot weer in het verkeerde keelgat van de groenlinkse partij van Nederland.

Blijkbaar hebben ze nu bij Hema chocolade eieren voor hun geld gekozen. Opnieuw geen pasen dit jaar, maar wel een ‘Blij seizoen’. Bekt nogal gek, toch?

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.