Ze willen je rippen, niet met je wippen.

‘s Werelds meest bekende plek vol meisjes van plezier, is ongetwijfeld het Thaise Pattaya. Voor de Tweede Wereldoorlog was dit nog een vredig vissersdorpje. Tijdens die oorlog, vielen Amerikaanse soldaten die actief waren in zuid-oost Azië en enkele dagen vrij kregen, van de parelwitte stranden daar. De plaatselijke bevolking aldaar speelde daar handig op in door er hotels te bouwen en voor vertier voor volwassen venten te bezorgen. Na de Tweede Oorlog waren de Amerikano’s weer weg, maar de bars bleven. En de (mannelijke) toeristen kwamen.

Dichterbij huis schijnt Sunny Beach in Bulgarije alsmaar populairder te worden als bestemming met publieke vrouwen. Maar er zitten ook een boel fakers tussen, en de autoriteiten willen West-Europese toeristen daar nu al voor waarschuwen. Vorig jaar kwamen er verschillende aangiftes binnen van slachtoffers en men vermoedt dat het werkelijk aantal nog veel hoger zal liggen: niet iedere man gaat immers bij de politie graag toegeven dat-ie geript werd door een lichtekooi. Men vermoedt dat ze komende zomer alweer zullen toeslaan.

Hoe de valselijke lichtekooien tewerk gaan? Het liefst gaan bloedmooie meiden in de nachtelijke straten op zoek naar venten die al lichtjes aangeschoten lijken. Voor een prijsje (minder dan honderd euro) beloven ze een hete nacht, waarna het slachtoffer meegaat naar de plek waar het gebeuren zal. Daar toegekomen, moet het slachtoffer in kwestie al zijn centjes, smartphone en andere zaken van waarde afgeven en wordt er uiteraard niét meer gerollebold. Doet hij dat niet, dan springen er enkele potige Bulgaren tevoorschijn, en niet om een spelletje kaart te spelen…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.