De Ierse amokmaker Conor McGregor plant een come back als kooivechter.

“18 januari 2020, Las Vegas. Tegen wie kan me geen hol schelen, ik wil tonen waar ik toe in staat ben met hard werk.” Met deze woorden plaatst Conor McGregor zich bovenaan in de top tien der vuilbekkers. In maart dit jaar had hij nochtans een punt gezet achter zijn turbulente carrière. McGregor verscheen op zijn persconferentie keurig in pak met een intellectueel brilletje op zijn neus. Een schril contrast met zijn reputatie.

McGregor slaat niet alleen in de kooi maar ook daarbuiten wel eens iemand een gebroken neus en is niet vies van racistische uitlatingen en openlijke beledigingen. Dat hij nu weer terug wil komen, is naar alle waarschijnlijkheid niet om financiële redenen. McGregor werd immers bekend door ‘The Money Fight’ tegen Floyd Mayweather Jr. die in totaal 600 miljoen dollar opbracht. Dat hij die match verloor, heeft geen enkele invloed gehad op zijn zelfvertrouwen. “Ik ga doorheen de tegenstand in mijn categorie als een kettingzaag door boter”, riep McGregor tegen de pers. “We zijn twaalf weken verwijderd van mijn gevecht. Ik ga op trainingskamp en jullie zullen me niet meer zien tot het effectief tijd is voor het gevecht. Mijn familie motiveert en inspireert me.”

In 2016 zorgde McGregor voor een primeur door als eerste in de MMA de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht). In 2018 ontaarde een gevecht om de wereldtitel met Khabib Nurmagomedov in een massale vechtpartij waarvoor ze allebei maanden geschorst werden. Ook met Nurmagomedov wil hij later in het jaar een rematch. “Hij kan zich verstoppen, maar weglopen niet”, scandeert McGregor. De Ier geeft in ieder geval kleur aan zijn sport. En dat die vaak rood is, bewijst onderstaande compilatie van zijn knock-outs.