De een zijn dood is de ander zijn brood.

Dit gezegde is nog nooit zo van toepassing geweest als in 2020. Terwijl honderdduizenden coronapatiënten wereldwijd liggen te snakken naar adem, proberen anderen er weer munt uit te slaan onder het mom van ‘laat een goede crisis niet onbenut’.

Films, overprijsde mondmaskers, Halloween, de mobiele coronabus: als er geld mee valt te verdienen is het frappant hoe snel morele waarden naar de achtergrond worden geschoven.

Over schuiven gesproken, dat is precies wat je met de volgende pionnen moet doen in het Coronaopoly bordspel. De bekende straatnamen zijn vervangen door de route die het coronavirus afgelegd heeft sinds de start van de epidemie. Van het Chinese Wuhan tot de overname van vele Europese en Amerikaanse steden. ‘Gevangenis’ is vervangen door een quarantaineplek en ‘vrij parkeren’ door ‘Gratis je handen ontsmetten’. 

Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn dan weer een boodschappenkarretje en een risicokaart geworden. Gelukkig speel je nog steeds met vals geld als inzet en geen rollen wc-papier.

Je kan het spel hier bestellen voor 40 euro. Of jouw pionnetje ook een pull draagt en venijnige tweets de wereld instuurt, moet je zelf maar ontdekken.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."